fbpx

Testimonis d’antics estudiants i empresaris

By 28 mayo 2012 marzo 8th, 2013 No Comments

Estudiar i treballar arreu del món

James Cameron - Gerald CLEVY - L´Idem Barcelona

Un somni fet realitat amb AVATAR…

Vaig començar a l´Idem l´any 1998 i era la primera vegada que tocava un ordinador. Dibuixava però mai havia utilitzat eines informàtiques. Durant la meva estada a l´escola vaig absorvir tot el conjunt de tècniques de dibuix i dels software professional que l’idem oferia per sortir amb una bona base.

En acabar els estudis, vaig treballar per a empreses de disseny publicitari. Em vaig integrar molt fàcilment en el sector de l’animació 3D, acabant a Nova Zelanda a l’empresa WETA Digital, on vaig formar part de l’equip de James Cameron, director de la pel·lícula AVATAR. Per a mi va ser un somni que gràcies a l’Idem vaig poder fer realitat.

Gerald CLEVY

Artist 3D Weta Digital.

Etienne Badia - L´Idem Barcelona

Los profesores se preocupan siempre de que sigamos adelante…

Enseguida me convenció la dimensión humana y el dinamismo de L´Idem. Los profes se preocupan siempre de que sigamos adelante, de que comprendamos las prioridades de la producción. En el contexto profesional, nos proporcionan una formación realmente eficaz. Tienen un gran deseo de comunicarnos su pasión y su saber profesional. No había practicado nunca la animación en 3D y tampoco era muy bueno dibujando. Pero en poco tiempo fui capaz de producir un trabajo de calidad profesional, lo que me permitió, en dos ocasiones, encontrar unas prácticas en empresas que resultaron muy satisfactorias. En las últimas que hice, me contrataron como artista 3D en Wendigo Studios en Canadá. Se lo debo todo a L´Idem!

Etienne Badia

Artista 3D en Wendigo Studio (Canadá)


Laurianne Penarubia - L´Idem Barcelona

Vaig descobrir les diferents tècniques de l’animació….

Després del batxillerat en Arts aplicades, em vaig incorporar als estudis de Cinema d’Animació de l’IDEM durant dos anys.

En aquesta formació, vaig descobrir les diferents  tècniques de l’animació: aprenentatge de 3D i 2D que em va permetre obtenir uns bons coneixements que han continuat creixent des dels dos períodes de formació que vaig fer – « Les Enfants de Timpelbach» i « Garfield & Cie » – .

Alguns mesos després de la formació, em vaig unir a l’equip de l’estudi d’animació Elipsanime que ha produït la segona temporada de “Garfield &Co” a França. Va ser una primera experiència professional molt enriquidora i motivant. Tot això va ser possible gràcies a una àmplia formació i el suport continu de la gran família que és l’Idem!


Lauriane Penarubia

ELLIPSANIME

Julien Travé - L´Idem Barcelona

Avui sóc dissenyador gràfic !

L’Idem m’ha permes fer de la meva passió la meva professió; l’ambient en què es treballa és molt reconfortant. Vaig cursara una llicenciatura en disseny de comunicació audiovisual i, durant aquests tres anys, vaig conèixer companys molt agradables  i professors molt atents. En finalitzar el curs, Pierre Roca em va posar en contacte immediatament amb Samuel Louart, director artístic de l’agència “Mon agence de com”. Avui sóc un un dissenyador gràfic en aquesta empresa.

Julien Travé ccv
Grafista de «mon agence de com»


Sergi PLA - L´Idem Barcelona

Tot el que necessitava per realitzar-me…

L’Idem m’ha permès desenvolupar un gran ventall de tasques a nivell audiovisual, gràcies a la seva amplia formació. 

Aquest centre m’ha donat les bases tècniques per poder millorar en el camp de les noves tecnologies: fotografia, muntatge, so… i crear un producte audiovisual pel mercat. A més, em van donar l’oportunitat de participar en diversos projectes on vaig poder comprovar els meus coneixements sobre l’audiovisual.

Sergi PLA

Ràdio Televisió Andorrana

Olivia Mailhes - L´Idem BarcelonaPorto 20 anys en el sector i m’hagués agradat estudiar en una escola com aquesta. Com a presidenta del jurat dels exàmens de fi de curs, me n’adono de l’evolució del nivell dels estudiants.  L’Idem és un lloc extraordinari n es creuen els estils, les creacions, els colors, les idees…

Olivia Mailhes

Directora de comunicació (Pôle de compétitivité Derbi)

Benjamin Gil - L´Idem Barcelona

L’idem és un centre d’ensenyament eficaç i eficient

Els docents són professionals amb molta experiència que transmeten la seva passió per les arts visuals i gràfiques, amb el support   d’un material i unes infraestructures immillorables…

En els meus dos anys d´estada a l´Idem, vaig poder millorar els meus talents artístics en 2D i desenvolupar una nova capacitat amb la introducció de la 3D i tècniques d´animació.
Puc assegurar que, gràcies a l´Idem, la meva carrera professional ha agafat embranzida. Deu anys després, sóc el director de creació del meu propi estudi de creació digital a EE.UU, on continuo aplicant els coneixements adquirits a l’Idem.

Moltes gràcies a tot l´equip!

Benjamin Gil

(EEUU) supabenja Digital

Josep Noguer - L´Idem BarcelonaA l’Idem ens han escoltat i la formació que ofereixen correspon amb els nostres criteris de contractació. Portem més de dos anys col·laborant en l’organització de les pràctiques professionals, on els estudiants es beneficien del suport professional i del millor material audiovisual del mercat.

Josep Noguer

MEDIA MOVIL – GIRONA / BARCELONA

www.mediamovil.cat

Serge UMé - L´Idem Barcelona

Els alumnes aprenen tot el necessari per adaptar-se a un lloc de treball

Els treballs que hem vist són d´un nivell gràfic altíssim. Tots els alumnes són dibuixants excel.lents i, generalment, és el que manca a les escoles. La tècnica és senzilla però no s’aconsegueix res sense talent.

Aquests joves han estudiat a bon ritme i tenen una bona especialització. Es podria dir que han adquirit perfectament tot el necessari per adapta-se a qualsevol treball.

Sovint, algunes escoles «de prestigi» em desil·lusionen. En aquest sentit, he estat molt sorprès en veure que els estudiants ja estaven preparats per treballar. Fins i tot vaig voler contractar-ne un que, per desgràcia, ja s´havia compromès  amb una empresa canadenca.

Serge UMé

 Estudis Digital Graphics de Lieja (Bélgica)
www.digitalgraphics.be

Samuel Louart - L´Idem Barcelona

Com a dibuixant, em vaig  trobar amb l’Idem en un període de la meva vida en punt mort. En acabar la meva formació i passats 10 dies des de l’obtenció del grau, vaig trobar un treball. Ara porto 8 anys a l’agència de Perpinyà Attrap Temps com a gerent de disseny i projectes!

Al 2010, la idea de emprendre nous projectes em van empènyer a treballar amb la família Montserrat per convertir-me en el responsable de la nova agència: Mon Agence de Com.

El cert és que al llarg de la vida professional, L’Idem continua essent una plataforma de llançament de nous talents. Hi ha molta gent a qui respecto i he d’agrair les oportunitats que he tingut gràcies a ells.

Llarga vida a l’idem!


Samuel Louart

Director artístic «mon agence de com» (Perpinyà)

About

© 2018 L'IDEM Barcelona.